Inlägget gjort

Life is best live

Life is best live – några ord från en tangenttryckare…

Torsdag afton, närmare bestämt 20:03. Jag sitter och summerar intryck och kommer osökt att tänka på följande devis som en vän uppmärksammade mig på för många år sedan: “Life is best live!”. Så är det verkligen. Livet går inte i repris. Det är här och nu. Livet går i direktsändning. Hela tiden!

Det finns så mycket att vara tacksam för.  Jag har en fantastisk hustru, en härlig vänskapskrets, och ett roligt och inspirerande arbete att gå till varje dag.

Det sistnämnda tänkte jag fokusera på nu en stund.
Jag träffar i Tangenttryckarbutiken, och även ute på fältet som instrumenttekniker, musiker och pedagog,  så mycket olika människor, och det gläder mig mycket att kunna hjälpa till i olika sammanhang. Det viktiga för mig är att mötet mellan människor spelar roll. STOR roll! Vi måste ta varandra på allvar, och mötas där vi är i livet för tillfället.

För mig finns det inget alternativ. Jag måste få dela med mig av den inneboende glädjen och värmen som jag fått i musiken. Jag måste ge det vidare. Det vore själviskt att behålla det för mig själv.  Jag är dessutom helt övertygad om att det är allas vår mänskliga kallelse att bubbla i glädje och kärlek med och för varandra. Det är så det är tänkt.
Jag bubblar på olika sätt, och hoppas att det märks  i mitt sätt att vara och bete mig.
Jag försöker inte bubbla av mig min glädje, utan istället bubbla vidare den – helt enkelt smitta av mig! Det kan jag göra när jag spelar en orgelkonsert, sjunger solosång i olika sammanhang, eller när jag är i butiken och demonstrerar en gitarr, eller om jag i verkstaden lagar en sprucken fiol.

Glädjen i att hjälpa andra vidare i sitt bubblande, eller i alla fall hjälpa folk att se lite ljusare på tillvaron är min drivkraft. Jag hoppas att den smittar av sig!!!

Ser fram emot att bubbla vidare!